Se fac 3 ani de cand suntem clientii celor de Thule prin intermediul importatorului oficial in Romania, Aleo. Totul a inceput pe vremea cand copilul avea cam 9 luni, iar viata noastra incepea sa se intoarca spre vechile activitati de tipul drumetii, calatorii si activitati sportive. Atunci am sesizat pentru prima data necesitatea unui ghiozdan de carat copilul pe munte, iar a intra in showroom Thule din apropierea casei a fost un salt in necunoscut.
Thule suna scump. Sună a fițe. Ar putea fi, asta daca cumperi produsele sa le folosesti de 2 ori pe sezon si aia e. Dar cand cumperi ceva ce se considera ca vrei sa folosesti frecvent si sa te tina, pretul este cel corect.
Acest articol nu este o simpla reclama. De fapt nu este reclama, caci nu primim nimic pentru acest articol. Mai degraba, este o multumire adusa celor de la echipa Thule din Bucuresti cu care am avut experiente foarte pozitive in anii trecuti si care ne-au ajutat in alegerea celor mai bune solutii pentru noi.
Ghiozdan transport copil – Thule Sapling Elite
Acesta a fost primul produs pentru care am ajuns sa poposim in universul Thule. Dupa ce l-am pus in spate, m-am uitat la material, la cum se strange, cum se face, cum si cum. Mi-am dat seama ca e calitate top Germania, pardon Suedia. Am carat copilul in acest ghiozdanel de la varsta de 10 luni. A fost extrem de util in calatoria noastra in Turcia, cand nu a fost folosit doar la expeditii pe munte, ci la fel de fel de situatii in care am avut nevoie sa il caram pe cel mic cu noi intr-un mod confortabil, inclusiv la muzee, in situsuri arheologice etc. Acum mai are putin si face 4 ani. Il folosim in continuare. Se regleaza, se ajusteaza, la fel de usor este de purtat si de ajustat si acum. De carat mai putin la varsta asta, caci trebuie sa duci 15kg de copil in spate, pe langa greutatea rucsacului, dar hei, asa este cand ai ambitii de montaniard.
Carut copil – Thule Urban Glide 2
Carutul acesta te face sa te simti macar middle class. Un om obisnuit din clasa de mijloc occidentala care se bucura de lucruri simple cum ar fi sa alerge in parc in timp ce isi plimba copilul.
Dupa ce ne-am luat carutul acesta, Tata a spus ca Bebe T. are un Q7 al caruturilor de bebelus. Atat de simplu si comod se manevra (alergand, il impingi cu degetul), atat de comfortabil de deschis, inchis (mai ales cand ai un Logan MCV cu portbagaj imens). In schimb, daca trebuie sa iti cari carutul la etajul 3 in fiecare zi, nu e ce trebuie.
Carutul l-am cumparat pentru ca in momentul in care am fost sa probam ghiozdanul, Andreea l-a vazut si a vrut sa il incerce. A fost atat de suprinsa de modul usor in care aluneca si schimba directia. Ea mai voia si sa combine alergatul cu plimbatul copilului. Astfel nu am avut cum sa ii zic nu, cand a insistat.
Carutul vine cu tot felul de accesorii optionale, noi am mers pe obligatoriul suport de cafea si pe bara de protectie din fata. Poti sa adaptezi huse de ploaie, de tantari etc. Sunt diverse scoici care se pot potrivi pe el, si are si un landou al lui. Nu ma zic ca exista si varianta pentru 2 copii, extrem de apreciat de mamicile alegatoare din lume. A fost extrem de bun si pentru vizitat zone off-road-like. Sunt oameni care merg cu copilul in pelerinaj pe Santiago de Compostella cu acest carut.
Bare transversale si suport biciclete Thule ProRide 591
Momentul cumpararii suporturilor a fost unul mult amanat. Nu stiam exact ce vrem de la viata. Existau 3 optiuni. Varianta cu suport pe carlig – oarecum cel mai safe si cel mai profesionist. Dar noi nu aveam carlig si mai trebuia sa investim si in treaba asta. Pe langa asta, trebuia de fiecare data sa-ti montezi suportul pe carlig, apoi sa aduci bicicletele. Varianta cu suport pe haion – mai rapid de montat, dar nu ar sta la fel de bine bicicletele, iar apoi cand ai nevoie de ceva din portbagaj lucrurile se complica. Varianta cu suport pe bare tranversale pe masina – cea pe care am ales-o.
Nou ni se pare ca asta ni se potriveste cel mai mult. Suporturile de bicicleta au ramas montate de atunci, iar de fiecare data cand avem chef sa ducem bicicletele undeva, este atat de simplu sa le urcam pe masina. In 5 minute- maxim cu lalaiala, le avem montate.
Acestea le-am achizitionat acum 1 an in speranta ca vom face cicloturism si vom fi cei mai tari. Nu am facut atat de mult cicloturism pe cat am fi vrut, dar ne-am distrat un pic cu bicicleta prin diverse imprejurimi. Asta in 2021.
In 2022, am profitat din plin de acest echipament si am mers prin padurea Comana si pe malul marii Negre in cateva aventuri dragute alaturi de copil. Ceea ce ne duce la urmatorul produs Thule.
Scaun bicicleta copil – Thule Ride Along
Ultima achizitie din gama Thule. Dupa ce timp de aproape 2 ani am folosit un alt tip de scaunel pentru copil, Wee Ride, ce se monta intre ghidon si sa, cresterea copilului ne-a fortat sa cautam altceva. Pentru un copil de 1 an si ceva, a fost ce trebuia. Il stiam in fata, vedeam ce face, dar acum voiam altceva si ne-am orientat spre scaunele ce se monteaza in spate. Copilul sta mai bine asa, eu pedalez mai bine. In schimb, trebuie mai multa atentie la echilibrul bicicletei cand te urci si te dai jos. Scaunelul Ride Along se poate regla in mai multe moduri, poate fi lasat pe spate destul de mult, iar montarea pe bicicleta este foarte usoara.
Si de data aceasta am cautat destul de mult scaunelul ideal. Ni s-a parut ca cel de la Thule este cel mai robust si mai versatil, dar este si un pic mai scump ca restul produselor de pe piata din Romania. Dar la fel ca si la rucsacul de drumetie, banii in plus se vad in calitatea produsului.
Banuiesc ca este clar ca visul meu/nostru ar fi sa plecam intr-o calatorie cicloturistica alaturi de copil. La cat mai multe piste de biciclete in Romania si trasee in care sa te poti simti in siguranta alaturi de copil.
Activitati recente
Primavara aceasta ne-am indreptat cu pasi mici spre stilul de viata pe care ni-l doream de ceva timp. Acum Bebe T. este mare si duce din ce in ce mai mult tot felul de aventuri. Asa ca plimbari pe munte in cârca tăticului.
Thule – Aleo in Bucuresti
In Bucuresti exista 2 magazine Thule cu care noi am interactionat. Reprezentanta / Showroom se afla pe Barbu Vacarescu. Aici este un loc bun sa te uiti la caruturi, scaune de bicicleta si ghiozdane.
Tot in zona, pe strada Ispravnicului, intre Lizeanu si Matei Bals, se afla depozitul si magazinul pentru produsele de masina. De aici ne-am luat barele transversale si ne-au si fost montate impreuna cu suporturile de bicicleta. Au si un serviciu de inchirere portbagaje de montat pe plafon pentru vacantele in Grecia cand pleci cu toata casa si berile din Kaufland.
Viitoare achizitii si aventuri…
Daca te ambitionezi, poti cheltui multi bani pe produse de camping, drumetii si sport…outdoor gen. Decathlon a adus in Romania produse bune si la preturi accesibile. Dar cu cat te duci mai mult inspre o directie si vrei comfort si calitate in utilizare, ajungi in punctul in care doresti si alte produse.
Pe ce am achizitionat si prezentat noi pana acum, Thule cred ca este cea mai buna solutie. Si o sa ne mai luam lucruri de la ei. Poate ne vom lua un cort de pus pe plafonul masina cu care sa exploram fiordurile norvegiene fara sa platim 150 euro dubla, este o varianta. Dar pana acolo, mergem sa vedem un pic rucsacele de drumetie de 50-60L, cine stie ce creasta Fagarasului se va intampla vara asta.
Speram ca v-a placut povestirea noastra. Ne puteti da un Like la Pagina de Facebook si un share la articol. De asemenea, va asteptam si pe pagina noastra de Instagram unde postam fotografii si alte povesti.
Lasă un comentariu