Despre somnul bebelusesc – Coconul de care nu ne-am despartit nici acasa, nici in calatorii, si care apoi s-a transformat. Setul Mama by Marianne’s.

La 1 luna de viata, in coconul Marianne’s, locul lui “safe” in afara bratelor parintilor.

Despre somnul bebelusilor nu are rost sa povestesc prea multe. Pana nu esti parinte nici nu-ti pui problema ca acest aspect atat de normal al vietii umane, poate fi o problema a bebelusilor. Suntem atat de plini de imagini cu bebelusi care dorm regeste, ca si cum ar fi activitatea lor preferata, incat nici nu te gandesti ca ar putea fi chiar cea mai mare problema a lor de fapt.

Nu toti bebelusii dorm prost, dar o mare parte din ei da. Ca adorm doar in brate, ca se trezesc foarte repede si plang mult, ca adorm doar la san, sau in parc in carut, sau in marsupiu si se trezesc de un milion de ori pe noapte, fiecare familie are peripetiile ei. Ca ține de al patrulea trimestru de sarcina ( perioada aceea in care bebelusul inca se obisnuieste cu viata extrauterina) sau de colici sau de foame sau ca ceva il deranjeaza, uneori un scutec ud, sau temperatura sau uneori nu gasesti nici un motiv anume, cert este ca exista cateva secrete si cateva modalitati prin care il poti ajuta pe bebelusul tau sa doarma mai bine.

Stiu ce spun, pentru ca Bebe T. a fost fix acel bebelus care a plans in continuu pana spre 6 luni, care niciodata nu a adormit de buna voie si nesilit de nimeni. Noi am fost cei care am cautat in continuu solutii pentru a-l ajuta sa se simta si sa doarma mai bine. Un somn mai bun al copilului este extrem de benefic atat pentru el cat si pentru parinti. Cateva lucruri ne-au fost vitale. Tehnica celor 5 S atunci cand era foarte mic ( “swaddel” – infasat pe romaneste, “Shhhhh” sunetul magic, “swing” – leganatul, “suck” – a suge si “side position” – pozitia pe o parte a bebelusului). O mare parte din aceste tehnici nu fac decat sa recreeze perioada intrauterina, cand se auzeau sunetele de afara ca un ssshhh-it, cand era intr-o miscare continua alaturi de mama, cand statea inghesuit in burtica lui draga. Aceste tehnici ne-au ajutat intr-adevar extrem de mult. De asemenea, sistemele de purtare care recreaza din nou acelasi moment si-au facut si ele treaba din plin.

Pe langa toate acestea am avut de asemenea un alt obiect care nu a lipsit in nici o zi din viata lui Bebe T. pana la varsta de aproximativ 9 luni. Iar acesta a fost Setul Mama de la Marianne’s. L-am folosit efectiv zi de zi, noapte de noapte.Poate va intrebati cand am avut timp sa il spal si sa il usuc. Ei bine eram atat de disperata sa am coconul noaptea cand bebelusul meu efectiv nu dormea bine fara el, incat l-am bagat la masina de spalat si apoi direct la uscatorul automat in ciuda recomandarilor producatorului de a-l spala doar de mana. Ei bine sa vezi si sa nu crezi, s-a pastrat perfect bine mersi, dupa mai mult de cateva spalari si uscari automate. Si asta nu pot decat sa o pun pe seama calitatii produsului.

Paturica este tot marca Marianne’s, comandata separat.

Ca orice mamica, si bineinteles ca medic, am vrut sa ii ofer copilului meu ceea ce este mai bun. Stiam evident din practica medicala diversele recomandari privind somnul bebelusului, pe care le-am respectat atat timp cat copilului meu i-a fost bine. Copilul a dormit in marea majoritatea a vietii lui pe spate, dar a avut momente in care a fost foarte linistitor pentru el sa doarma sprijinit pe o parte, sub supraveghere. In patul lui nu au existat aparatori, jucarii de plus, perna sau patura. A dormit infăsat in sisteme speciale pentru bebelusi, saculetele acelea cu arici care ii mentin o pozitie fiziologica a soldurilor.

Una din marile probleme atunci cand culci un copil este transferul lui la el in patut, asta daca nu decizi sa faci co-sleeping, sau si chiar daca faci, sa incerci sa ii schimbi pozitia. Acest moment poate deveni devastator, din bebelusul pe care magic abia ai reusit sa il adormi, devine iar bebelusul urlator si suparat. Am vazut o data o poza pe retelele de socializare, este exact ca atunci cand incerci sa pui o bomba cu ceas jos, incet si cu foarte mult tact.

Transfer apoi din pat in patut.

Ei bine solutia pentru noi a fost inca din prima zi coconul din setul Mama de la Marianne’s, dar inainte sa va povestesc despre el si producator mai multe, vreau sa va zic ce probleme esentiale ne-a rezolvat noua. Unul a fost faptul ca il puteam foarte usor muta dintr-un loc in altul, o data adormit, fara sa exista riscul sa il trezim. In al doilea rand, in momentele in care a dormit alaturi de noi in pat, pentru ca inevitabil la un moment dat in perioada de bebelusie se va ajunge si la asta chiar daca pentru o durata mai scurta sau mai lunga, ne-a oferit siguranta de a putea dormi linistiti langa el, fara sa ne facem griji ca ne putem rasturna pe el in somn, aceasta fiind una dintre probleme mereu disputate legate de co-sleeping. In al treilea rand il puteam lua cu noi oriunde, la bunici sau la hoteluri, fara ca Bebe T. sa simta ca nu doarme in acelasi loc ca acasa. In al patrulea rand doarmea atat de bine atunci cand era in el, incat nu mi-am pus vreodata problema sa il mai pun in patul imens singur.

Citisem ca unele babynesturi pot fi periculoase, ca poate bebelusul se va rasuci cumva si va exista riscul de sufocare. Pana la varsta de 4 luni cand s-a rasucit prima data, problema asta nu a prea fost deloc de actualitate. Inca din prima noapte cu el acasa, cand m-am trezit speriata sa verific la fiecare 30 de minute cum copilul doarme bine si nu s-a rasucit cumva si pana a inceput sa se rasuceasca, nu am avut o clipa grija asta. Cand a inceput sa se rasuceasc, a inceput sa ia marginile coconului in brate ca si cum as fi fost eu acolo. Nu a exista un moment in care sa-l vad ca are o problema de genul descris mai sus, si a dormit zile intregi supravegheat, caci dorea sa doarma doar pe picioarele mele in cocon o perioada. Zi dupa zi, efectiv folosind produsul, mi-a alungat orice fel de teama in aceasta privinta. Poate aici conteaza si calitatea produsului, modul in care este facut. Prin testare zilnica, nu am gasit niciodata copilul intors cu capul in jos, sau intr-o pozitie din care nu putea singur iesi.

Am citit apoi diversele recomandari ale diverselor asociatii pediatrice din intreaga lume, si lucrurile nu sunt asa de alb-negru. Sunt societatii medicale care chiar recomanda utilizarea babynest-urilor, iar altele care intr-adevar prefera sa le evite.

Am recomandat tuturor viitoarelor mamici pe care le cunosteam sa isi ia acest produs, si toate mi-au multumit apoi.

In vizita la bunici cand eram mic,mic.

Dar sa va povestesc mai multe despre el, si despre frumoasa echipa din spatele lui.

Asta spun ei despre ei, iar eu nu as putea sa o zic mai bine.

Filosofia Marianne’s

Motivatia:

Ai ajuns pe pagina noastra si iata ca lucrurile pe care le manufacturam cu drag, devin utile prin faptul ca tu le alegi. Am pornit de la momentul zero al vietii si am adus pe lume Seturile Mama sa va fie de folos in primii doi ani de bebeluseala, dar si la urmatorul copil. Acest produs a fost dezvoltat cu gandul de a nu face compromisuri. Folosim materiale certificate, de cea mai inalta calitate si accesorii worry-free. In timp ce materialele sintetice sau cele care incurajeaza proliferarea bacteriilor sunt inca legale pe piata, nu le vei gasi printre produsele noastre.

Rostul nostru:

Fondata cu multa dragoste pentru handmade si croitorie, Marianne’s este un proiect pornit in familie. Toate produsele prezentate sunt manufacturate in atelierul nostru. Aptitudini manuale, simt estetic si atentia pentru detalii caracterizeaza articolele marca Marianne’s.Reprezentand speranta si iubire, Marianne’s este un simbol al interdependentei noastre si a grijii pentru viata. “

Despre Setul Mama

Setul Mama contine coconul, o jucarie a carei forme o poti alege in functie de preferinte si o perna modelatoare, care noua ne-a fost foarte utila cat Bebe T. a fost mic, deoarece avea o preferinta de a-si pune capul pe o singura parte, si astfel am evitat riscul de aplatizare.

Ce zic ei:

” Potrivit pentru primul an de viață, oferind protecție și căldură, creând un mediu asemănător cu cel din burta mamei, Setul Mama face trecerea în lumea extrauterină mai lină și mai plăcută. Se potrivește perfect în patul părinților, astfel vei dormi fără grijă că îl poți lovi în timpul somnului. “

” Setul Mama include coconul, pernița modelatoare pentru capul bebelușului și jucăria pentru motricitatea fina. Fiind reversibile fiecare componenta a Setului are doua fete, stimuland mai mult vizual bebelusul. Reprezentând o investiție pe termen lung, setul se va folosi și după vârsta de un an – este de ajuns să desfaci șnurul. Ulterior poate dăruit mai departe, unei noi generații. “

” Material și dimensiuni
Material față/verso: bumbac/bumbac organic 100%.
Dimensiune cocon EXTRERIOR: 95cm x 50cm
Dimensiune cocon INTERIOR: 76cm x 30cm
Greutate Set Mama: 1kg.
Dimensiune perniță/ jucărie: 25cm x 17cm
Umplutură: SuperBall®, inhibă dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor.
Salteluta: burete care se poate detasa la spalare “

Despre pozitia in cocon:

” Medicii pediatri recomandă ca până la 6 luni să nu poziționezi bebelușul pe burtă. După această vârstă se pot întoarce singuri. Unii sugari au reflux gastric și pot eructa (pot scoate aerul sau laptele) chiar și după o oră de la supt. Ei prezintă risc crescut de asfixie prin înec cu propriile secreții. Tot în categoria cu risc sunt și sugarii care au afecțiuni din sfera ORL. Dacă prezintă o ușoară obstrucție nazală și sunt poziționați pe burtă, nu primesc necesarul de oxigen. Mai sunt și sugari ce au afecțiuni cardiace, de cele mai multe ori neștiute de către părinți. Aceștia pot face des apnee (uită să respire). Poziția pe burtă nu îi avantajează, spre deosebire de o poziționare într-o parte.
Concluzie: Bebelușul va sta pe burtă atunci când se poate poziționa singur. Sulurile ce înconjoară coconul te ajută să îl sprijini pe o parte.
A SE FOLOSI SUB SUPRAVEGHEREA UNUI ADULT. “

Bebe T. a dormit in el pe spate in general, dar au fost momente cand ne era foarte util sa il sprijinim si pe o parte cu ajutorul sulurilor.

Despre curatarea coconului:

Ce zic ei:

” Setul Mama vine gata spălat și igienizat cu detergent eco baby protect, asa ca il poti folosi imediat ce l-ai primit. Cand se va murdari, scoate salteluța prin fanta special confecționata și spala coconul manual, înmuiat câteva minute într-un lighean cu apă și produs de curățare. Se poate spala si automat, fara centrifugare sau stoarcere. Simplu, nu? “

V-am povestit spalare si uscare automata, program de 4h30′, nici o problema. Ah da si am uitat sa spun ca asta s-a intamplat de cateva ori bune.

De asemenea ajuta si faptul ca setul are doua fete reversibile.

” Setul nostru este reversibil, adica are doua fete si il puteti pozitiona pe oricare dintre ele. Practic nu are interior sau exterior. “

Pentru mai departe:

” Reprezentând o investiție pe termen lung, Setul Mama se va folosi și după vârsta de 2 ani – este de ajuns să desfaci șnurul si coconul creste cu 5cm in lungime. Ulterior poate fi dăruit mai departe, unei noi generații. “

Noi nu am prins noul cocon cu o lungime mai mare, dar a fost bun si asa. Intr-adevar, deschizi snurul si poate dormi si un copilas mai mare si lung in el. Am o prietena care are o fetita de 1 an si 4 luni si care o vreme a refuzat coconul, pentru ca apoi cand a incercat sa il reintroduca l-a acceptat imediat si de atunci mereu cand vede coconul stie ca e momentul de somn si o ajuta sa adorma singura. Asta ne zic si cei de la Marianne’s.

“In timp, bebe va asocia somnul cu Setul Mama, oferindu-i siguranța de care are nevoie ca să poata sa adoarmă si singur. “

Noi am renuntat la cocon pe la varsta de 9 luni, deoarece lui Bebe T. ii placea sa se rasuceasca de pe o parte pe alta prin tot patul pentru a putea adormi. Am apelat apoi la Ioana, creatoarea Marianne’s care ne-a trimis minunatul Kit Mama, care include un burlan de aprox. 240 cm, lungimea a 3 laturi de patut, care este o crestere si transformare a coconului si care transforma tot patutul practic intr-un cocon mai mare. Poate fi folosit si in co-sleeping pentru a il impedica pe cel mic sa nu cada din pat.

Tipuri de materiale:

Dupa cum o sa vedeti la ei pe site, au varianta Set Mama Premium si Set Mama Deluxe care este mai scump fiind din bumbac organic. Exista atat de multe variante cu modele atat de frumoase, inca si mie mi-a fost greu sa aleg.

Indiferent de alegere, filozofia lor legata de materiale este una de laudat.

Bumbac premium de cea mai buna calitate Certificare: Oeko-Tex 100

” Pasiunea pentru cele mai bune materiale nu se opreste niciodata. Bucuria de a va oferi produse de calitate si lucruri utile ne indeamna sa tintim mereu mai sus. Asa ca iata-ne, am zburat pentru doua zile in Polonia la un mare targ de textile, unde am incheiat noi colaborari cu furnizori de materiale certificate, organice, perfecte pentru bebelusii nostri. “

Pe cei de la Marianne’s ii gasiti pe pagina lor de facebook aici.

O pagina ingrijita cu multa dragoste. Posteaza mereu poze cu micutii in produse lor si recenzile mamicilor, raspund repede la mesaje si mereu apar cu noutati interesante, sunt intr-o continua evolutie. Au de asemenea perne de alaptat si mai nou au o colectie de hainute si o bijuterie speciala pentru mamici “magic-sphere”, puteti descoperi totul pe pagina lor.

In concluzie, eu ador produsele lor, sunt handmade, sunt produse local, sunt lucrate cu dragoste si atentie si multa implicare.

elefant.ro
Andreea

Medic Boli Infectioase
Calator
Mama lui Bebe T.

View stories

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *