Chiyanno’s Inn, Turcia

Nume : Pensiunea rurala de la malul marii, in stil tucescPrima impresie si motivatia alegerii


Aveam nevoie de o locatie intre Edirne si Selcuk, ceva neaparat la malul marii ne-am dorit noi. Initial am cautat multe cazari pe Insula Bozcaada, dar nu stiam daca vom mai avea timp sa ajungem acolo, timpul limitat si feribotul ne-au ingreunat cumva decizia. Data viitoare venim si stam 4-5 zile pe insula. Am ales uitandu-ne efectiv pe harta de pe Booking si comparand note . Asa am luat decizia sa mergem la Chianno’s Inn o pensiune foarte aproape de plaja dupa cum era mentionat pe Booking, in dreptul insulei Bozcaada, pe coasta in satucul Dalyankoy. Avea note si comentarii bune si parea ceva simplu dar curat, frumos.


Locatia


Scria intr-un comentariu, chiar romanesc, ca este greu de gasit. Dar cat de greu sa fie de gasit in vremurile noastre cand ai Google Maps si internet? Ei bine este greu de gasit pentru ca locatia este gresita pe Google Maps atunci cand cauti si nu e prima daca cand ne pacaleste asa. Trebuie sa ajungi pe malul marii, langa port, si de acolo intr-adevar este la doi pasi, dar sa stii unde sunt pasii. Nu este efectiv pe plaja din sat, dar este la mai putin de 5 min de mers.
Plaja este frumoasa, salbatica, usor apocaliptica cu niste leagane si tobogane ruginite, dar in rest frumoasa, daca aveam timp am fi mers la o baie aici. In fundal se vede insula Bozcaada.Descriere


Imediat cum intrii vezi ca locul este ingrijit, fata de rudimentarul satului ajungi aici intr-o cazare ingrijita si aranjata. Romanul ar zice dichisita. Iarba tunsa, hamac in curte, cladiri varuite in alb cu terase personale aranjate. Nu este lux, este simplu, ca o pensiune la mare, vom mai revedea stilul aceasta si in cazarea din Antalya, dar aici era mult mai ingrijit.


Fiecare camera are o mica terasa cu masuta.

Proprietarul turc a locuit in Romania timp 16 ani. A venit personal sa ne salute si sa ne cunoasca, ne-a recomandat localuri si ne-a ajutat sa schimbam si bani , euro in lire turcesti, la un pret tare corect.


Confort bebelusi/copii

In camera noastra patul avea o parte normala de o persoana, dar se facea dublu printr-o extensie, ceea ce il facea sa scartaie, nu foarte avantajos pentru noi. Initial ne-am panicat ca nu poti trage perdeaua pentru ca nu o vedeam, era insa o jaluzea care ne-a aparat de soare. Bebe T. a dormit pana la 9, mai mult ca oricand.
Nu stiu din pacate daca au patut de bebe sau scaunel, nu le-am vazut dar nici nu am intrebat. Mai erau familii cu copii cazate.

Nota


Am spune un 9. Autentic, rural,curat, fara pretentii.

Mic dejun


Servit cu un cupon de la pensiune la un local in sat care este posibil sa le apartina tot lor. Foarte bun, ca la mama acasa, exact ce ai primi la o familie de origine turca atunci cand esti in vizita, si servit pe terasa cu priveliste la mare.


Noi il recomandam!

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.