Catalunia is not Barcelona: Sitges, un fel de Saint Tropez mititel. Bonus: Garraf si Restaurantul lui Gaudi

In vara anului 2014, eu eram intr-un stagiu de cercetare la Barcelona pentru o luna de zile. Cum inca nu am povestit nimic despre Barcelona, nici nu o sa povestesc prea curand. Consider ca sunt lucruri mai interesante in Catalonia decat Barcelona. Ma exprim gresit, nu neaparat mai interesante, dar care merita atentia mai mult decat sa frecam La Rambla in sus si in jos timp de o saptamana. Asa ca voi incerca sa fac un fel de Mini-Serial al locurilor din Catalonia in care am ajuns si in care merita sa ajungeti si voi, daca tot mergeti sa vedeti orasul lui Gaudi si al lui Juan Miro.

 
 
Intr o zi de Sambata, am luat decizia de a pleca si de a vizita orasul Sitges, situat la sud de Barcelona, aproximativ 30 km. Nu stiam foarte multe despre el, dar in principal vroiam sa rup monotonia Barcelonei, sa vad o plaja mai frumoasa si mai curata. In caz ca nu stiati, plaja din Barcelona e naspa. Puteti sa imi spuneti ce vreti, e groaznica. Aglomerat, murdar, mitocani multi. Cocalari de vest, care macar de ar fi autentici, de ai locului, dar nu. Nici macar atat.Ajuns in Sitges, deja am simtit ca ma apropii un pic de Mamaia. O avea Mamaia defecte multe, dar macar nisipul este fin.

Palmierii lor in schimb sunt mai frumosi si apa mai cristalina. Nu cea mai cristalina, dar cristalina.

Da, daca stau ma gandesc mai bine, motivul principal pentru care recomand aceasta escapada la Sitges este pentru a pleca din Barcelona si a te bucura de peisaj si de mare.

Ce este si ce se intampla la Sitges

 

Un orasel dragut, statiune turistica la malul marii, muntele iti sta in cap. Orasel in care se desfasoara Festivalul de Film de la Sitges. Se pare ca acest festival este destul de important pentru cei din cinematografie.

Multa istorie la Sitges. Foarte multa. Atat de multa incat iti vine sa intri in apa mai repede si sa te linistesti.

Eu m am plimbat in oraselul vechi. Stradute vechi, case vechi, un aer colonial care te linisteste si te face sa te odihnesti.

Dar in afara de asta, Sitges este un oras prietenos si pentru homosexuali. Pana la urma daca nu esti Gay nu existi, cam asta e directia. Eu nu am vazut personaje de acest fel, nu am interactionat, deci mai multe nu pot sa zic despre subiect.

Aici era plaja pentru Nudisti. Merita incercat

Cum ajungi

 

Tren din Barcelona. Nu trebuie sa te duci la Gara Principala, poti lua si de la Placa Catalunya. Biletul costa cam 8 euro Dus-intors.
Dar daca ai masina, atunci excursia va merita cu prisosinta. Drumul intre Sitges si Barcelona merge pe stanci, trece pe deasupra marii, fel de fel serpentine, iar peisajul este nebun. A fost un drum foarte frumos, iar eu eram tare bucuros. Peisajul este superb si iti va veni sa opresti la fiecare 100m ca sa faci poze. Eu am facut acest drum cu masina de fiecare data(am trecut de 2 ori pe aici), dar nu am putut opri petru ca mergeam cu autostopul. Dar prima mea experienta cu autostopul a beneficiat si de un drum pe masura emotiei.
Se putea o poza si mai buna, intr un loc si mai bun.

Garraf si Restaurantul lui Gaudi

Mergand in masina cu localnici, ei mi au atras atentia ca in localitatea Garraf, dintre Barcelona si Sitges, exista un Restaurant care a fost proiectat de Gaudi. Din fericire, am avut ocazia sa opresc si sa fac poze in acest loc.
Restaurantul si intreg complexul chiar este special, iar daca treceti pe acolo, merita sa opriti si sa beti o cafea.

elefant.ro
Traian

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment