Bavaria Pass. Cea mai ieftina modalitate de a vizita Bavaria.

Ai ajuns la Munchen cu avionul, dornic de un city – break? Ceva iti spune ca este pacat sa stai doar in Munchen si sa nu vizitezi si alte obiective turistice din Bavaria? Te gandesti ca trenul in Germania poate fi destul de scump si nu te prea incadrezi in buget? Deutsche Bahn are solutia pentru tine: Bavaria Pass. 23 Euro/persoana plus 5 Euro pentru fiecare om in plus(maxim 5).

Cum vine asta? Pai te duci la Gara ( sau poti lua de pe Internet mai ieftin cu 2 Euro ) si ceri un Bavaria Pass pentru x persoane. Apoi ai dreptul de a calatori de la ora 9.00 din aceea zi pana la 3 dimineata ( Luni -Vineri) si de la miezul noptii pana la 3 dimineata in weekend ( adica ai cam 27 ore de valabilitate). Poti folosi toate trenurile Regionale si Locale (dar nu cele InterCity) si transportul public din orice oras din Bavaria.21528_1178528472166584_9060528272677159296_n

Pentru 2 persoane, costa 14 Euro/ persoana. Iar pentru 4 persoane, ajungi sa dai 9 Euro/persoana.

Desigur, daca tot ceea ce vrei sa faci odata ajuns in Bavaria este sa stai in Munchen, nu prea merita. Dar daca vrei sa mai vezi si altceva, nu cred ca exista vreo alta optiune mai ieftina.   

Dar ce sa vizitam oare in Bavaria in afara de Munchen cu ale sale Allianz Arena si celebrele Berarii? Sa nu uitam ca este totusi cea mai vizitata parte a Germaniei, alaturi de Valea Rhinului si Berlin.BBOM_12_2014_Ticketerhoehungen_1200px-a8aac0b1

Experienta noastra cu Bavaria Pass

 

Am plecat din Salzburg (aici puteti citi mai multe despre ce am facut in Salzburg) , Austria cu Bavaria Pass pana la Munchen. Da! Salzburg este chiar la granita si face parte din acest Pass. Dupa aproape 2 ore, am ajuns in Munchen. Am asteptat un pic si apoi am luat un tren in directia Fussen. 2 ore. Ce voiam sa vedem acolo? Neuschewenstein Castle! Stiti doar, castelul acela din filmele lui Disney. Din Fuschen la castel, am luat autobuzul local. La intors, acelasi traseu. Ajunsi seara in Munchen, folosim si tramvaiul un pic. In total, ne a costat 15 Euro de persoana. Este rau? Eu zic ca este foarte bine. 

Daca ajungeti in Aeroportul Memmingen (Munchen West cum este promovat de Wizz si Ryan Air), puteti lua un autobuz pana la Gara si apoi un tren pana in Munchen. Sau de ce nu? Mai vizitati ceva orasele prin zona, cum ar fi Ulm sau Augsburg, iar apoi, pe seara, mergeti si va cazati in Munchen. 

Nurnberg este solutia cea mai buna daca simtiti nevoia sa vedeti un oras plin de istorie. De la vremuri medievale pana la perioada nazista, ofera de toate. Ca sa nu mai zic ca puteti gasi avioane foarte ieftine din Romania. Wurzburg, Regensburg si Bamberg sunt cateva orasele care merita vizitate daca stati in Nurnberg. 

Cateodata mai ai nevoie si de ceva natura. Asa ca Alpii sunt aproape. Castele, gradini, cam tot ce vrei. Sarituri cu skiurile in perioada Sarbatorilor de Iarna ( la Oberstdorf si Garmisch Partenkirchen ). 

Ahh, era sa uit. Stiti ca era un loc in Germania unde Hitler isi construise o cabana in munti unde dorea sa se relaxeze? Cuibul Vulturilor se numeste si puteti ajunge aici daca luati trenul pana in Berchtesgaden. Este destul de aproape de Salzburg.

Din pacate, Bavaria ofera un lucru pe care Deutsche bahn nu prea il poate oferi. Posibilitatea de a calatori cu masina de a lungul Romantische Strasse ( Drumul Romantic ).

Sper ca ceea ce am scris mai sus sa va motiveze si sa va luati si apoi acest Bavaria Pass cand mai ajungeti pe acolo. Este pacat sa stam prea mult in Munchen. Mai ales cand Bavaria are atatea de oferit.

 

 

 

elefant.ro
Traian

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments