196 Euro Avion Istanbul – Kyrghyzstan ( Asia Centrala si Drumul Matasii )

140723002
Fotografia aceasta superba este luata de pe google.

Primul articol de acest fel la noi pe blog. Daca alti bloggeri va povestesc despre tot felul de oferte spre Asia, Europa si America de Sud, noi incercam sa aducem ceva nou si sa va oferim o altfel de oportunitate, una mai salbatica, mai nebuneasca, dar care poate fi exact ce trebuie daca simtiti nevoia de aventura.

Daca plecati din Istanbul Ataturk (IST) spre Bishkek(FRU), capitala Kyrgyzstanului, va costa mai putin de 200 Euro pentru plecarile in August 2016, impreuna cu Atlas Global( companie turceasca ). Am ales ca data de plecare 1 August si intoarcere 31 August. Fix o luna, cam cat dureaza si Viza. Siteul oficial al Atlas Global este aici, dar pe siteul lor biletul este mai scump decat daca il cumparati de pe Skyscanner12784764_10209021599240628_707722113_n

Pana la Istanbul, puteti merge cu avionul sau puteti lua un autobuz. Din Constanta, autobuzul Dus Intors costa 200 Lei. Din Bucuresti, mai mult, dar variaza. Sa spunem 300 lei. Faci cam 12 ore. De obicei, drumul este pe timp de noapte. Sau puteti gasi niste oferte foarte bune la Turkish sau Pegasus si nu mai stati in autobuz.  central

Kyrgyzstan este o fosta tara URSS localizata in Asia Centrala. Mai exact, o tara muntoasa, o tara in care muntii au peste 4000metrii in medie, varful cel mai mare fiind Khan Tengri cu 7000m. Drumul matasii trecea si pe aici. Sa spun mai multe despre nu prea are rost, nu am fost acolo si nu are rost sa fabulez. In rest, pot sa spun ca au fost destul de multi calatori adevarati pe acolo care s au bucurat de oameni si de peisaje. Unul dintre ei este Diaconescu Radu. Unul din cei mai mari cicloturisti din Romania. I-am urmarit aventurile cu bicicleta prin Asia aproape 2 ani. Chiar am si dat mana cu el cand s a intors in final in Romania, in parcul Tineretului. El a scris de curand un articol in engleza despre cele 3 saptamani petrecute acolo. Articolul este aici. Dar a scris mult mai multe despre in limba romana, cautati pe blog articolele intregi despre.

El a stat destul de mult pe acolo, s-a plimbat, iar apoi a trecut in Tadjikistan si de aici tot inainte spre casa. Dar pentru noi, cetateni romanii care vrem sa ne plimbam doar o luna printr-o tara ieftina si cu peisaje incredibile, nu trebuie decat sa luam un bilet de avion, sa ne luam viza care costa cam 35 euro si se ia de la Ambasada Kazahstanului din Romania. Alti calatori au scris despre viza aici. Este cea mai simplu de luat viza dintre toate Stanurile din Asia Centrala. 

Si daca iti vine in cap sa te plimbi prin toate Stanurile cu plecare din Bishkek, va fi chiar foarte ieftin. Transportul. Vizele vor costa apoi destul de multi bani.

atlasglobal-a321-100-tc-etn-14grd-ltn-jmslrw
Asa arata cei de la Atlas Global. Cine a calatorit prin aeroporturile din Turcia, le a mai vazut avioanele

Ok. Si ce vreau eu sa va propun sa faceti aici. Pai eu as face cam asta: mi as lua o bicicleta ieftina si m as plimba pe acolo. Cam asta a facut si Spaska, partenera de drum a lui Diaconescu Radu. Mai multe despre cititi aici. Eu nu stiu daca plec in Kyrghyzstan la vara, mi ar face placere, dar trebuie sa invatam pentru Rezidentiat. In schimb, cred ca sunt ceva oameni aventurosi printre voi care vor lua in calcul aceasta varianta.

Spor la Calatorit!

 

 

 

 

 

elefant.ro
Traian

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *