Cum sa mergi la spectacol la Opera din Viena low-cost

Una din cele mai misto lucruri pe care le puteti face cand ajungeti la Viena si pe care nu trebuie sa o ratati macar odata in viata este sa mergeti la un spectacol al faimoasei Opere Vieneze.Fiind inspirati de iesirile noastre la TNB in Bucuresti gratis ne-am gandit sa cautam informatii despre cum am putea sa facem asta si in alte orase. Si am gasit chiar multe informatii despre cum sa facem asta in viitoarea noastra destinatie care era Viena si vrem ca si voi sa aveti parte de astfel de experiente.

La opera din Viena poti intra foarte ieftin la un spectacol, la ale carui bilete ajung si pana la cateva sute de euro, cumparand un bilet in picioare (standing ticket) aceste bilete se vad la o casa speciala aflata pe partea stanga a cladirii.

Am pus si o poza cu cladirea ca sa va puteti orienta.

Pentru a prinde loc la o piesa care incepe in jur de ora 19:00 ni s-a spus de la turist information center ca trebuie sa fii cu cel putin 90 de minute inainte de inceperea spectacolului ca sa prinzi locuri. Din fericire locurile in picioare sunt foarte multe in jur de cate sute, dar si cozile sunt mari chiar si intr-o zi de luni cand am fost noi. Dar noi am ajuns doar cu 40 de minute inainte de inceperea piesei si coada a fost foarte rapida astfel ca in 15 minute aveam si biletele si ne-am dus sa ne gasim loc.

Pretul unui bilet este 3,5 euro sau 4 euro. Cu banii astia nici o bere nu-ti iei.

Stand la coada la casa de bilete

Odata ce ai luat biletele este bine mergi sus in sala la ultimul etaj, acolo sunt locurile in picioare, fiecare loc avand si un mic ecran in fata – pe aceste ecrane apare textul operei, si ai optiune de a alege intre germana si engleza, asa ca nu este nici o problema in a urmarii actiune piesei.

Ce am citit si in alte articole de pe net si am vazut si live, este povestea esarfei. Cei care ajung primii la locuri isi pot lega o esarfa de locul pe care l-au ales si apoi pot pleca sa-si lase geaca sau sa bea un suc in timp ce locul le este pastrat. Astfel ca cei care vin primii isi aleg cele mai bune locuri si leaga esarfa. Deci nu uita sa ai o esarfa, fular! Noi am ajuns oricum cu doar 5 minute inainte sa inceapa piesa pentru ca eu m-am dus sa mananc un carnacior vienez repede pentru a nu muri de foame 3 ore cat dura piesa si a trebuie sa ne intalnim cu gazda noastra, rezidentul, care a venit si el cu noi.

Dupa ce am pus mana pe bilete
Era sarbatoarea celor 3 magi, foarte importanta la catolici
Frumosul interior al operei, ziua se fac si tururi ghidate
Se pot vedea ecranele si locurile acestea fara scaun
Prima data ne-am luat aici loc apoi ne-am mutat, chiar pe scaun!
Opera este impresionanta ca marime
 
   Iti poti lasa hainele si bagajele gratis la vestiarul de pe etajul unde ai locuri, si pentru 2 euro poti imprumuta un binoclu vintage de opera. Se vede si fara nu va faceti griji, si chiar foarte bine.
   Odata ce piesa a inceput nu aveti voie sa iesiti si sa intrati iar, abia cand se termina actul daca ati iesit mai puteti intra. Eu am patit-o cu 5 minute inainte sa se termine primul act m-am dus sa beau apa, si nu m-a mai lasat sa intru oricat l-am vrajit eu ca defapt nu ma vazut, nu mi-a mers. Asa ca am stat 5 minute afara si m-am uitat pe un ecran mare unde era difuzata piesa, ceea ce parea super pentru ca vedeam perfect pana mi-am dat seama ca nu am subtitrare si nu inteleg nimic.
     In pauza exista 2 baruri unde poti bea un suc si manca un aperitiv, si nu este foarte scump, un shweeps a fost 3,5 euro.
     Noi am fost la piesa “Die Fledermause” in 3 acte de Johann Strauss, iar dupa primul act am stat chiar pe scaune pana la sfarsit. Deci am vazut o opera la Opera Vieneza pe scaun la doar 3,5 euro. Afacere mai buna nici ca am vazut.
Pe langa opera au si balet aici
  Noua ne-a placut foarte multe piesa cat si timpul petrecut in Viena. Mai multe despre ce poti vizita si face in Viena aici – Vienna-orasul-muzicii-istoriei-si-artei.html
  Deci data viitoare cand ajungeti pe aici nu ezitati si mergeti la un spectacol.


   
     

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

1 comment